نیایش احمدی_ خبرنگار تحریریه جوان قدس: در این چند سال اخیر، سوپاپ اطمینان بالا رفتن فالوئرهای اینستاگرام پرداختن به حواشی بود. با هر حاشیه، جمع بسیاری از مردم، به صفحات این سلبریتیها هجوم برده و آن را دنبال میکردند. شاید اغراق نباشد اگر عنوان کنیم مهمترین حاشیهای که سبب جذب صدها هزار نفر به صفحه مجازی این چهرهها میشود، موضوع مهاجرت آنها به کشورهای همسایه است.
ترکیه، مقصد رویاهای نابود شده
فاز اول: جذب فالوور
اتفاقهایی که عموما از زبان افراد دیگری غیر از سلبریتیها عنوان شده و مردم که گویا فاتح موضوع مکشوفی شدهاند، به صفحه این سلبریتیها هجوم برده و جویای جدیدترین اخبار آنها میشوند. در این میان یک اصل بسیار مهم وجود دارد و آن، عدماطلاعرسانی دقیق و درست است. این کار، تشنگی مخاطبان را برای یافتن حقیقت بیشتر میکند. اینکه چه اتفاقی افتاده که سلبریتی محبوب آنها برای چند روز است که هیچ نوشته یا تصویری منتشر نکرده. این کار، دز هیجان مخاطبان را بالا برده و سبب شکل گرفتن شائبهها و شایعههای فراوانی میشود. شائبهها و شایعههای فراوانی که خود به جذب فالوئرهای بسیار انجامیده و این روند تا زمان رسیدن به آمار موردنظر آن سلبریتیها ادامه دارد.
این، قاعده یکسان و ثابتی است که تقریبا تاکنون برای تمام کسانی که به این شیوه از ایران خارج شده و شائبههایی در مورد آنها مطرح است، وجود داشته و با یک فرمول زمانبندی مشخص نیز به جلو حرکت میکند.
فاز دوم: ایجاد روابط ساختگی
فاز دوم این جریان به اطلاعات قطرهچکانی برمیگردد که کنجکاویهای مردم را بیشتر برانگیخته میکند.
این روابط که تجربه نشان داده موقت و عموما ساختگی است، با عطش سیراییناپذیری از سوی دنبالکنندگان این سلبریتیها مواجه میشود. با هر پست و انتشار هر تصویر، دهها شائبه و شایعه در مورد آن شخصیت بهوجود آمده و فضای مجازی را ملتهب میکند. ساختار بحث به شیوهای پیش میرود که اگر اخبار ساعتی آن سلبریتی را دنبال نکنید، انگار از مقوله عقب افتاده و چیز مهمی را از دست دادهاید.
و اینچنین میشود در پشتپرده، قواعد بازی به همان ترتیبی پیش میرود که صحنهگردانها از هفتهها پیش ترسیم کرده بودند و خوشحال از اینکه این پارادایم مصنوعی، با قدرت درحال پیشروی بهسوی خواست و میل آنها است. در همین فضا دقت کنید که موضوع ازدواج تا چه اندازه حساسیت بهوجود آورد و به بحث اول فضای مجازی تا هفتهها تبدیل شد. حالا این پارامتر درمورد «سحر قریشی» درحال تکرار شدن است. چهرهای که هر از چند گاه بهواسطه اظهاراتی که به زبان میآورد، دامنه نگاهها را بهسمت خود معطوف میکرد و حالا با بحث ازدواج آنهم با یکی از چهرههای سرشناس موسیقی که طرفداران بسیاری دارد، مدتی است که ذهن بسیاری از مردم را متوجه خود کرده است. جریانسازی فوقالعادهای که فعلا در بخش جذب هوادار بهسر برده و تا زمانی که جا دارد، باید مخاطبان به صفحه اینستاگرام این بازیگر رفته و جذب آن شوند تا در مرحله بعدی، فرآیند اطلاعرسانی قطرهچکانی آغاز شود.
فاز سوم: جذب بهظاهر دلسوزانه مردم
تا اینجا، دو مرحله از پازل نهچندان پیچیده سلبریتیهای به خارج رفته، سپری شده و در مرحله سوم، بازی کمی جدیتر میشود. البته که تا اینجا، بیشتر شکل سرگرمی کار بود. آن سلبریتی در محیط جدید یک کشور دیگر مشغول تفریحات اولیه و سرخوش از جذب فالوئرهایی است که در شرایط عادی نمیتوانست تا این میزان جذب کند و مردم هم دلخوش به ارضای میل کنجکاوی خود از طریق دهها و صدها صفحه هواداری که برای چهرهها ساخته شده و هر روز، اخبار ضدونقیضی را منتشر میکنند تا دامنه التهابها را بیشتر کنند.
طبق اطلاعات عدهای از این چهرهها با همین نیت، تهران را به مقصد استانبول ترک میکنند.
مثلا «ساسی مانکن» و «امیر تتلو» را درنظر بگیرید. دو تن از فعالترین چهرههای سرشناسی که هرکدام آنها بالغ بر ۵ سایت شرطبندی و قمار را مدیریت میکنند، اما تاکنون حتی یکبار به شکل مستقیم به هوادارانشان اعلام نکردهاند که مدیریت چنین گروهها و صفحاتی را برعهده دارند. این چهرههایی که در موزیکویدئوها و در دیوار سالن کنسرتهایشان مملو از تبلیغات سایتهای شرطبندی است و دهها نفر به این حقیقت اعتراف کردهاند، هیچگاه حاضر نشدهاند اعلام کنند که در چنین پایگاههایی فعالیت داشته و علت اصلی کمکاری آنها در عالم هنر، بینیازی مالی و سرگرم بودن با این سایتها و پایگاهها است.
فاز چهارم: گردش مالی میلیاردی
در فاز چهارم این بازی، که از پیش طراحی شده، دامنههای اینترنتی اجارهای به این سلبریتیها واگذار میشود و این چهرهها با استخدام مشاورانی که در این حوزه تبحر فراوانی دارند، مقوله بازاریابی و توسعه این سایتهای قمار و شرطبندی را فراهم میکنند.
آنچه بهرهبرداری مافیای شرطبندی و قمار از این سلبریتیها به حساب میآید، آن است که سرشاخههای این سایتها، به قربانیان خود اطمینان میدهند که هیچ کاسهای زیر نیمکاسه نیست و فلان سلبریتی، مدیریت این سایت را برعهده دارد. به همین منظور و برای جلب اعتماد بیشتر، قربانیان به کلابی دعوت میشوند که در همان ابتدا، هرگونه وسایل ارتباط جمعی نظیر موبایل، بلوتوث و... از آنها گرفته شده و آنها رودررو با سلبریتی خود مواجه شده و دیگر مطمئن میشوند که دلیل اینکه سلبریتی مذکور در ترکیه چنین سایتی راهاندازی کرده، دور زدن قوانین ایران و ممنوع بودن اینگونه فعالیتها در ایران است. به همین دلیل جذب این سایتها شده و خیلی راحت سرمایه خود را در اختیار این بازیها و پیشبینیها قرار میدهند. سرمایهای که بابت هر واریز آن، درصدی مابین ۵ تا ۱۲ درصد، برای آن سلبریتی منظور شده و به همین دلیل سوددهتر آن است که تعداد نفرات بیشتری وارد این گردونه شده تا گردش مالی بیشتری نصیب این چهرهها شود.
درواقع همه بازیگران این چالش، بهنوعی قربانی هستند. چه آن مردمی که بهخیال اینکه ایران اجازه چنین فعالیتهایی را نمیدهد، میپذیرند که فلان سلبریتی برای درآمدزایی بیشتر همشهریان خود، دست به تاسیس این سایتها زده، غافل از اینکه نمیداند چه افکاری پشتپرده این حرکت سلبریتی است. هم آن سلبریتی که تصور میکند با مدیریت او، یک چارت درست و منطقی از درآمد میان او و برندگان واقعی تقسیم شده و درنتیجه همه چیز فردی نشده و بنا بر شایستهسالاری و طبق الگوریتم شانس و توانمندی، نصیب هر فرد میشود، غافل از اینکه نمیداند در بالادست خود، مدیران بسیاری دارد که از بابت هر میزان واریزیای که به نام آن سلبریتی صورت میگیرد، خیلی راحت، درصدهایی را نصیب خود میکنند. و البته همین گردانندگان، یک عمر در بیم دستگیر شدن و مجازات سنگین به سر میبرند به همین دلیل است که تا جایی که امکان دارد، از رسانهای کردن خود و فعالیتهایشان و البته پیش آمدن پروندههای قضایی در نتیجه شکایت مالباختگان خودداری میکنند.
حال اینکه چرا ترکیه را برای این هدف خود انتخاب کردهاند بهدلیل نزدیکی به ایران و ارزانی بیشتر پول آن در مقایسه با امارات است. نهضت خانهدار شدن در ترکیه نیز یکی از پازلهای این معادله است که طبق آن ایرانیهای بسیاری به مهاجرت فراخوانده میشوند تا با حضور در یک کشور آزاد! خیلی زود بهعنوان یک از پرزنتهای این سایتهای شرطبندی و قمار تبدیل میشوند. افرادی که یا خود وارد گوی بازی و رقابت شده و سرمایه وارد میکنند یا با معرفی بازیگران جدید، پورسانت خود را دریافت کرده و بیشتر مشتاق میشوند که ایرانیان دیگر را وارد این چالش کثیف کنند.
فاز پنجم: بازگشت
پنجمین و آخرین فاز این بازی، بازگشت به منافع قبل و پوشاندن ماسک فرهنگی به خود است. برخی از این سلبریتیها، درنتیجه تهدید از سزای این کار خود، تصمیم میگیرند که از جایی به بعد، به این فعالیتهای خود خاتمه داده و به همان میزان درآمدی که بهدست آوردهاند، قانع باشند و راه ایران را در پیش میگیرند مانند بسیاری از افرادی که طی این سالها به کشور بازگشتهاند.
تعدادی دیگر نیز منافع را در این میبینند که به ایران بازگشته و فعالیتهای خود را به شکلی مویرگی، از داخل کشور ادامه دهند که این عمل، ریسک بالایی دارد.
مثلا در مورد «امیر تتلو» گفته میشود زمانی که در ایران بود، پول اجارهخانه او و حتی پول خورد و خوراکش را دوستانش تامین میکردند چون هیچ سرمایهای نداشت. زمانی که قصد ورود به سایتهای شرطبندی را داشت، با پیششرط واریز ۳۰ هزار دلاری مواجه شد. یک آهنگ تولید کرد و از هوادارانش خواست تا برای انتشار این آهنگ به حساب او پول واریز کنند. در کمتر از یک شبانهروز، حدود یکونیم میلیارد تومان پول برای او جمع شد و وی خیلی راحت با این پول و پولهایی که از راه کنسرت بهدست آورده بود، جواز تاسیس این سایت را بهدست آورد تا امروز که در آستانه تاسیس ششمین سایت شرطبندی و قمار خود بهسر میبرد.
هرچند او از محل درآمدزایی این پولها، یک واحد آپارتمان و یک ویلا در ترکیه خریداری کرده و حالا درصدد است با شهروند شدن در یکی از کشورهای مدرن اروپایی، یک واحد آپارتمان هم در آن کشور خریداری کند. همین چهرهای که در ایران، توان درآمدزایی هزار تومانی را نداشت حالا و در کمتر از ۳ سال به چنین داشتههایی دست یافته است.
اینها سلسله مراتبی است که تاکنون برای هنرمندان به ترکیه رفته ما اتفاق افتاده است.
کنسرت نوروزی و ازدواج دروغین
حال اگر بخواهیم یک آغاز کلی برای خانه ی وحشت تتلو داشته باشیم باید اشاره کنیم به روزی که سحر قریشی از ایران رفت و به ترکیه رسید.
اول بهمنماه ۱۴۰۰ بود که تتلو در جدیدترین آهنگ خود، چند بار به نام سحر قریشی و جایگاه افسانهای او اشاره کرد. اتفاقی که تاکنون در کارهای این خواننده مشاهده نشده بود، همزمان شد با حمایت این خواننده از صفحه یوتیوب آن بازیگر و طی آن از هوادارانش خواست تا صفحه این بازیگر را دنبال کنند.
تمامی این جریانات با سکوت خانم بازیگر مصادف شد. برخی از خبرنگاران هم در تلاش برای برقراری با سحر قریشی، با گوشی خاموش او مواجه شدند. در همان زمان، زمزمههایی شنیده شد مبنی بر اینکه کنسرت نوروزی آن خواننده، یک مهمان ویژه دارد: خانم بازیگر؛ اما آنچه در تمامی این مدت، از چشم و گوش جماعت مشتاق شبکههای مجازی پنهان بود، رابطه این دو فرد با یکدیگر بود. رابطهای که خیلی زودتر از فهمیدن آحاد مردم شکل گرفت اما وقتی شایعه درخواست ازدواج تتلو از سحر قریشی در کنسرت نوروزی مطرح شد، آنها چند هفتهای بود که در ویلای استانبول با یکدیگر مراوده داشتند.
البته که در این موضوع، نفراتی محدود از سینما که در دایره خودمانی سحر قریشی میگنجیدند، مطلع بودند. آنها حتی به نوبه خود تلاش کردند تا از رفتن او به ترکیه در زمستان ۱۴۰۰ خودداری کنند اما رابطه این دو فرد شکل گرفته بود.
تتلو که اعلام کرد بهواسطه رابطه با سحر قریشی، به این زندگی متعهد خواهد ماند و به زن و دختر دیگری فکر نمیکند، از خانم بازیگر خواست تا خداحافظی خود از دنیای سینما را اعلام کند. خانم بازیگر هم، این خبر را رسانهای کرد. خیلی زود، برخی سینماگران با او تماس میگیرند و خواهان ترمیم اوضاع میشوند. این خبر به گوش تتلو میرسد و وی در صفحه خود، این تماسها را اعلام کرده و گفتههای عجیبی علیه سحر قریشی مطرح میکند. گفتههایی که سبب میشود تا خانم بازیگر برخلاف آن تصویری که مخاطب در تمامی این سالها از او سراغ داشت، با لحنی ملتمسانه، اقدام خود را نکوهش کرده و از وی عذرخواهی کند.
علاقمندی کذایی این دو چهره همچنان با تعاریف خارج از باور ادامه داشت تا اینکه تتلو در پستی، حسابی از خجالت سحر قریشی درآمد و از مصرف بیش از حد مواد توسط این بازیگر انتقاد کرد و در ادبیاتی غیرقابلباور، از خانواده این بازیگر خواست تا به دنبال دختر خود آمده و وی را از خانهاش بیرون ببرند!
درحالیکه همگان منتظر واکنش شدید خانم بازیگر بودند، این بازیگر در نوشتهای کوتاه، به این صحبتها صحه گذاشت و با خوارترین شکل ممکن، از تتلوعذرخواهی کرد و گفت که دیگر این کارها را تکرار نمیکند.
اتمام رابطه ی به ظاهر رویایی
روابط به ظاهر عاطفی این دو چهره درحالی مجددا آغاز شد که ثانیهشمار جدایی این دو از یکدیگر، بیش از هر زمان دیگری به حرکت درآمده بود. اما این بار کنسرت شهریورماه آقای خواننده سبب شد تا زمینه جدایی همیشگی این دو فراهم شود.
مهاجرت سحر قریشی به دبی و پاک کردن عکس های اینستاگرامیاش با تتلو نیز به شایعه جدایی این زوج پرحاشیه دامن زد.
بازیگر زن سابق سینمای ایران حتی پس از پایان دادن به رابطه با تتلو همچنان در بیوگرافی پیج اینستاگرام خود عبارت «در رابطه با پادشاه» را داشت که حالا بنظر می رسد پس از قطعی شدن مهاجرت به دبی این متن را حذف کرده و پرچم امارات را در بیو درج کرده است.
تتلو که در سودای پیشی گرفتن از کنسرت ۱۳ هزار نفری جنیفر لوپز در ترکیه و رسیدن به رکورد خیرهکننده ۲۰ هزار نفری است، هر مانعی که به گفته خودش میتواند شامل پدر و مادر و خانوادهاش شود را کنار میزند. به همین دلیل، سحر قریشی را به ایجاد شکاف در میان تیم نوازندگان خود متهم کرده و آنطور که گفته، با ردیف کردن کلی صفات عجیب برای سحر قریشی، به این رابطه پایان داده است.
اما در این میان، پرسش اصلی اینجاست که تتلو در ادامه مسیر زندگی بوالهوسانه خود، به اهداف خود دست یافت و توانست مدتی را با یک بازیگر سرشناس ایرانی باشد اما آورده سحر قریشی از این رابطه چه چیزی بود؟
از آن جا که تتلو اعلام کرده است که تصمیم دارد با حضور تمام طرفدارانش مراسم ازدواجش با سحر قریشی را برگزار کند، شنیده میشود در روز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ و همزمان با کنسرت تتلو قرار بود مراسم ازدواج آنها نیز با حضور شرکت کنندگان در کنسرت برگزار شود. این ازدواج نه تنها به سرانجام نرسد بلکه پشت پرده تلخی از واقعیت تتلو را بر ملا ساخت.
یک شب بازداشت در ترکیه
ماجرا با انتشار یک خبر شروع شد. تتلو، دنیا جهانبخت و ساشا سبحانی به دادسرای تهران احضار شدند و این جریان به تابستان ۱۴۰۱ باز میگردد. داستان از جایی شروع شد که از مدتی قبل افراد زیادی به پلیس فتای پایتخت مراجعه کردند و به طرح شکایت از گردانندگان یک سایت شرطبندی و قمار پرداختند. بهگفته مالباختگان، آنها پول زیادی به بهانه شرطبندی پرداخت کرده و در حالی که بسیاری از آنها برنده بازیها میشدند اما پولی به آنها پرداخت نمیشد. از اواخر پارسال این شکایتها مطرح شده و روزبهروز بر تعداد آنها افزوده میشد.
در این شرایط تیمی از مأموران پلیس فتا وارد عمل شدند و با انجام ردیابی و رصد در فضای مجازی دریافتند گردانندگان این سایتها از افراد پرحاشیه و جنجالی فضای مجازی هستند که در ایران زندگی نمیکنند. بررسیها نشان میداد که این افراد ساشا، پسر سفیر سابق ایران در ونزوئلا، امیر تتلو خواننده فراری و دنیا جهانبخت از چهرههای معروف در شبکههای مجازی هستند که این سایتها را راهاندازی و هدایت میکنند. تمام پولهای مردم نیز بهحساب این افراد منتقل شده و آنها از این طریق توانستهاند ثروت زیادی را با فریب مردم و کلاهبرداری به بهانه شرطبندی و قمار بهدست آورند.
حالا خبر کتک خوردن سحر قریشی از امیر تتلو به دلیل بی حجابی در شبکه های اجتماعی به سوژه داغ تبدیل شده است. بنابر گفته یکی از نزدیکان امیر تتلو در حالی که همسرش را کتک میزد مست بوده و حالت عادی نداشته است. شدت دعوا و کتک کاری به گونه ای بوده است که پلیس ترکیه مجبور بود تا تتلو را به بازداشتگاه ببرد. و یک شب هم در بازداشت به سر برده است.
وضعیت روان تتلو
امری که در این بین مهم است و شاید سوژه ناب تحقیقات و پژوهش آکادمیک جامعهشناختی فرهنگی هم باشد، رفتار تتلو نیست؛ چراکه وضعیت سلامت روان امیر تتلو دیگر برای اطرافیانش نیز واضح و روشن است. آنچه که محل واکاوی است، حضور هواداران امیر تتلو در خانه او با وجود تمام روایتهای منتشرشده از آزار جسمی و جنسی سایر دختران است.
به نظر میرسد مجموع اتفاقاتی که در این بین برای دختران نوجوان اطراف تتلو میافتد، با استدلال دیده شدن توسط سلبریتی مورد علاقهشان توجیه شود. یعنی یک دختر نوجوان، همین که در مجموعه دختران اطراف امیر تتلو قرار بگیرد و این فرد از او نام و نشانی بداند، احتمالا برایش جذاب است. یا اینکه اگر توسط او مورد آزار واقع شود، این را یک نوع انتخاب شدن توسط سلبریتی مورد علاقهاش بداند و برایش مهم نباشد آنچه که به سرش میآید دور از شأن اوست.
واقعیت این است که باید از فاصلهای دورتر، وقایع خانه امیر تتلو را دید. به جز اینکه خود امیر تتلو یک نمونه برای مطالعه روانشناختی است، موضوع هواداری و تن دادن به آزار توسط چنین شخصیتی نیز محل سوال است. نباید به این بسنده کنیم که امیر تتلو امروز خارج از مرزهای ایران است و هر کاری که انجام میدهد، از سوی پلیس آن کشور مورد بازخواست قرار میگیرد؛ بلکه باید رفتارهای او و طرفدارانش را ذیل مساله هواداری، مورد بررسی قرار دهیم و بپرسیم چه میشود که یک نوجوان حاضر است برای رسیدن به حرمسرای تتلو مورد آزار قرار بگیرد؟
امیر تتلو به دلیل پرونده رابطه جنسی با دختران زیر سن قانونی، در بسیاری از کشورهای جهان امکان دریافت ویزا ندارد و کنسرت هایش بجز ترکیه، در اروپا و بسیاری دیگر از کشورها لغو میشود.
کسی که برای ایران شعر خوانده، حالا با سایتهای شرط بندی کلاه همان ایرانیها را بر میدارد، ایرانیهایی که برای حضور در کنسرتش حدود ۴۰ میلیارد تومان ارز را به کشور ترکیه بردند و حتی یکبار دیگر هم خواست در ۲۸ مهر ۱۴۰۲ در آلمان کنسرتی برگزار کند اما کنسرتش در آلمان بخاطر توهین به مردم، زنان و دختران ایرانی و پس از کارزار بزرپی که در این کشور راه افتاد لغو شد. این فرد حتی به دلیل درخواست رابطه جنسی از افرادی زیر سن قانونی، از فعالیت در شبکه های اجتماعی مِتا بن شده بود.
همه چیز بر علیه تتلو
آرامه اعتمادی یکی از منتقدان سینما درباره ازدواج امیرتتلو و سحر قریشی در توییتر خود نوشت: «ازدواج سحر قریشی و امیر تتلو، یک معامله دو ساله و چندصد میلیاردی با اسپانسری یک رمز ارز و بازدید یوتیوب است. یک تهیهکننده بنام سینما، در این سناریو دخیل است که بیست میلیارد سهم خالص او از این ماجراست. دوبی بودن قریشی در همین سناریوست. تتلو در آهنگ جدیدش هم اشاره به رمزارز دارد...
اما همچنان همه چیز این جا به پایان نمیرسد مدتی پیش سحر قریشی در یوتیوب خود دست به افشاگری علیه این فرد زد، از ماجرایی گفت که عملا در خانه تتلو زندانی شده بود، شکنجه میشد در بدترین و غیراخلاقیترین شرایط با او رفتار میشد، همه تتوها را با اجبار زده است. البته فقط قریشی همچین ادعایی را انجام نداده است. در بسیاری از ویدئوهای خبرساز، افرادی ادعا کرده اند که دختران جوان و نوجوانی در منزل این خواننده مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند و بعد از قریشی به مرور برخی اطرافیان پیشین تتلو نیز با انتشار ویدیوهای مشابه، به این موج دامن زدند. حالا اما برخی ویدیوها به صورت علنی از سوی نزدیکان این خواننده نشر داده شده که شبهات را بیشتر کرده است.
پشت پرده ی خانه ی وحشت تتلو
روز پنجشنبه خبری مبنیبر ورود پلیس ترکیه به ماجرای ویدئوهای منتشرشده از خانه امیر تتلو منتشر شد. خبرگزاری «ایهلاس» در ترکیه گزارش داده پلیس این کشور در پی انتشار ویدئوهایی در فضای مجازی و گزارشهایی که از فعالان حقوق زنان دریافت کرده، تحقیقاتش را درباره منزل مسکونی امیر تتلو، خواننده ایرانی آغاز کرده است.
در بسیاری از ویدئوهای خبرساز، افرادی ادعا کردهاند که دختران جوان و نوجوانی در منزل این خواننده مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند.
با جستوجوی نام امیر تتلو یا همان امیرحسین مقصودلو در یوتیوب، فیلمهای زیادی از دورهمیهایش با دختران نوجوان و جوان دیده میشود. در بین این ویدئوها اما، تصاویری از ضربوشتم و جراحت بعضی از هواداران نوجوان و جوان امیر تتلو هم موجود است. در یکی از فیلمها، دختری نوجوان توسط گروهی دیگر از دختران همسنوسالش کشیده شده و اینگونه به نظر میرسد که قصد دارند او را برای انجام کاری مجاب کنند.
با انتشار این ویدئو و چند ویدئوی دیگر از خانه امیر تتلو و گفته های سحر قریشی و رسانه ای کردن بسیاری از مسائل از تتلو، پلیس ترکیه به ماجراهای خانه تتلو ورود و اعلام کرد که تا نتیجه قطعی تحقیقات، دسترسی رسانهها به جزئیات محدود خواهد بود. اما واقعیت این است که امیر تتلو چه داخل مرزهای ایران باشد و چه خارج از مرزها، نامش همیشه حاشیه به دنبال داشته است. البته اگر این واقعیت را کنار بگذاریم، آنچه که در این بین و در حاشیه اخیر امیرتتلو مورد سوال و انتقاد است، این است که چه میشود که دختران نوجوان و جوان در خانه تتلو حضور پیدا میکنند و تن به انجام هرکاری میدهند؟
نوجوانان هوادار، خطرناک تر از هر بمب
پدیده هواداری، امری غیرقابل انکار در جهان امروز است و تنها مختص به هواداران امیر تتلو و یا مثلا هواداران محمدرضا گلزار نیست. هوادار معمولا از طریق مشارکت در جامعه هواداران، به خود تشخص میدهد و برای همین سلبریتی و هواداری از او برایش جذاب است. اگر در سنین نوجوانی باشد، این علاقه دوچندان است. چه میشود فردی مانند تتلو، دست به آزار و اذیت هوادارانش میزند؟
بههرحال، هوادار هر جور هم که شده قصد دارد ارادت قلبیاش را به سلبریتی ابراز کند. گاه در قامت بکگراند صفحه گوشی، گاه پوستر و گاهی ایجاد یک فنپیج در اینستاگرام به نام آن سلبریتی. اما وقتی مساله ابراز ارادت به سلبریتی به زنگ خطر تبدیل میشود که آن هوادار، دست به هر کاری برای ابراز علاقه و ارادت قلبیاش میزند. مثلا چه کاری؟ نمونه عریانشدهاش را شاید این روزها در رفتار هواداران امیر تتلو بتوانیم ببینیم.
امیر تتلو به دلیل تجاوز به دختران زیرسن قانونی، در بسیاری از کشورهای اروپایی اجازه برگزاری کنسرت ندارد. همچنین هر از گاهی و هر چند مدت یکبار، روایتها و فیلمهایی از آزار جنسی امیر تتلو در فضای مجازی منتشر میشود. اما با این وجود میبینیم که دختران کمسنوسال و اغلب نوجوان، در خانه امیر تتلو حضور پیدا میکنند. تقریبا پیش از انتشار ویدئوهای آزار دختران توسط امیر تتلو، او فراخوانی از طریق استوری صفحه اینستاگرامش میکند و از دختران ۱۵ تا ۲۰ ساله ساکن استانبول درخواست میکند که در خانهاش حضور پیدا کنند و از واژه «حرمسرای سلطان» استفاده میکند. پیرو این درخواست و بهرغم تمام روایتهای منتشرشده از امیر تتلو در رابطه با آزار دختران، اما دختران نوجوان و جوان زیادی همچنان در خانه امیر تتلو حضور یافتند. هوادار میداند در صورت نزدیکی بیشتر به سلبریتی مورد علاقهاش، آن سلبریتی به او آسیب جسمی و روحی وارد میکند اما همچنان خودش را به صف افرادی میرساند که قصد دارند دست به هر کاری برای ابراز علاقهشان بزنند و برایشان مهم نباشد که سلبریتی به چه شکل و سیاقی از آنها سوءاستفاده خواهد کرد.
زوم استرداد تتلو به ایران
پس از افشای جنایتهای سیاه تتلو در خانه وحشت، دوباره موج استرداد او به ایران در شبکههای اجتماعی راه افتاده و کاربران خواستار استرداد او به ایران و محاکمهاش شدهاند. با توجه به اینکه قربانیان او از اتباع ایران بوده و خودش نیز تابعیت ایران دارد، هیچ منع قانونی برای محاکمه و مجازات او در ایران وجود ندارد. همانطور که پس از استرداد میلاد حاتمی به ایران، او در دادگاه محاکمه و برایشان مجازات در نظر گرفته شد. به نظر میرسد، پلیس اینترپل میتواند از طریق پیگیری اعلان قرمز علیه تتلو برای انتقال او به ایران اقدام کند و او به دلیل جرایم متعددی که دارد مجازت شود .
نظر شما